IEMT-THERAPIE

Salud-Able-Coaching


WAT IS IEMT?

Integral Eye Movement Therapy (IEMT) is een therapie die gericht is op het behandelen van emotionele problemen en trauma's. Het is een relatief nieuwe therapie die is ontwikkeld door Andrew T. Austin in 2003. IEMT combineert verschillende therapieën en technieken, waaronder NLP (Neuro-Linguïstisch Programmeren), EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) en hypnotherapie. Het richt zich op het veranderen van de manier waarop een persoon herinneringen en emoties associeert en verwerkt. 

HOE WERKT IEMT?

De therapie maakt gebruik van oogbewegingen om de hersenen te stimuleren en de manier waarop een persoon herinneringen en emoties associeert te veranderen. Door de oogbewegingen te volgen terwijl de persoon zich concentreert op een specifieke herinnering of emotie, kan IEMT de emotionele reactie op die herinnering of emotie verminderen of veranderen. IEMT wordt vaak gebruikt om angst, fobieën, posttraumatische stressstoornis (PTSS), depressie en andere emotionele problemen te behandelen. Het is een kortdurende therapie die meestal slechts enkele sessies duurt.


HOE KAN IEMT JOU HELPEN?

IEMT kan jou helpen bij het oplossen van emotionele blokkades en trauma's door het stimuleren van de amygdala en het verwerken van onverwerkte emoties. Hierdoor ontstaat er meer ruimte om nieuwe, positieve ervaringen op te doen. 

Nieuwsgierig? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie!


HOE ZIET EEN IEMT-SESSIE ERUIT?

Een IEMT-sessie duurt gemiddeld 60 tot 90 minuten en begint met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek wordt gekeken naar welke emotionele blokkades er spelen en welke traumatische gebeurtenissen daar mogelijk aan ten grondslag liggen. Vervolgens wordt gestart met de IEMT-sessie, waarbij de therapeut gerichte oogbewegingen maakt. Dit kan zowel staand als zittend plaatsvinden. Na afloop van de sessie wordt er samen geëvalueerd en wordt er gekeken of er nog vervolgsessies nodig zijn.

TARIEVEN

De kosten voor een IEMT-sessie van 75 minuten bedragen 149,- euro (exclusief BTW). 

Vergoeding Zorgverzekeraar

IEMT wordt niet altijd vergoed door de zorgverzekering. Het is daarom raadzaam om contact op te nemen met je zorgverzekeraar om te informeren of de behandeling in aanmerking komt voor vergoeding.


VEELGESTELDE VRAGEN OVER IEMT

Is IEMT geschikt voor iedereen?
IEMT is geschikt voor vrijwel iedereen, vanaf 6 jaar die last heeft van emotionele blokkades.

Hoeveel IEMT-sessies zijn er nodig?
Het aantal sessies dat nodig is, is afhankelijk van de ernst van de klachten en de individuele situatie. Vaak zijn enkele sessies voldoende om verbetering te ervaren.

Is IEMT veilig?
Ja, IEMT is een veilige en effectieve vorm van therapie. Het is echter wel belangrijk om een gekwalificeerde IEMT-therapeut te raadplegen.