OVER MIJ

Salud-Able-Coaching


MIJN WERKERVARING

In de afgelopen 25 jaar ben ik af en aan werkzaam geweest binnen de psychosociale hulpverlening en de Geestelijke Gezondheidszorg. Op latere leeftijd heb ik mijn hbo-diploma Pedagogiek behaald met een tweedegraads lesbevoegdheid. Ik heb zowel ervaring als groepsbegeleider, persoonlijk begeleider, docent/ coach, mentor, sociotherapeut en trajectbegeleider binnen een tbs-kliniek en beschermde woonvorm. Ook heb ik ervaring met werken met diverse doelgroepen binnen begeleid wonen, crisisopvang, sociaal pension, verslaafdenopvang, groepsbegeleid wonen en woon- train voorzieningen.


KENNISMAKING MET IEMT

De afgelopen 2 jaar is mij heel duidelijk geworden wat trauma met een mens kan doen, wanneer je mentale problemen ervaart, heeft dit direct zijn weerslag op het lichaam. Door zelf open te hebben gestaan voor hulp ben ik erachter gekomen hoe mooi en effectief IEMT kan zijn. Ik zat een poos geleden helemaal in de put en zag geen licht meer aan het einde van de tunnel. Er werd mij vanuit mijn toenmalige werkgever hulp aangeboden in de vorm van een IEMT-therapeute.  Ik had hier nog nooit van gehoord maar was wel bereid om ermee aan de slag te gaan. Na de kennismakingsessie werd duidelijk dat ik een klik had met mijn therapeute en dat ik geschikt was voor deze methode. Na elke sessie voelde ik me letterlijk 25% beter en kreeg ik steeds meer ruimte in mijn hoofd. Na 4 sessies voelde ik me als herboren! De herinnering was er nog wel maar de emotionele lading eronder was weg. Ik was reeds werkzaam binnen de gezondheidszorg en het leek mij een voorrecht om andere mensen te mogen laten ervaren wat IEMT met je doet!


BACK IN YOUR STRENGTH..

Voordat ik met de opleiding begon, voelde ik de drang om eerst weer eens te ‘connecten’ met de natuur en af te schakelen van alles wat zich in voorgaande jaren had afgespeeld. Een waanzinnig mooie reis van 3,5 maand door het zuid-Amerikaanse Andes-gebergte en Patagonië hebben me zowel fysiek als mentaal op de proef gesteld, met als letterlijk hoogtepunt het beklimmen van een 6088m hoge berg in Bolivia. Het leek aanvankelijk wel te doen, maar niets had me ooit kunnen voorbereiden op wat achteraf de zwaarste, gevaarlijkste en tegelijkertijd mooiste avontuur uit mijn leven bleek te zijn… over bodemloze gletsjerspleten springen, ijzige kou, slapeloze nachten, moeilijk begaanbare paden, ijsbruggen, minimale aanwezigheid van zuurstof, een onmetelijke krachtsinspanning, hoogteziekte en een rugzak van 20 kilo.. wanneer je dit alles weet te trotseren en uiteindelijk de top bereikt, dan verandert dit je als mens en sta je op een andere manier in het leven.

De zwaarste beproeving uit mijn leven gaf mij tevens de mooiste beloning; de wedergeboorte van mijn authentieke ik, de ik die in zichzelf gelooft en weet wat hij kan als hij in zichzelf gelooft en zich laat leiden door zijn kracht. Ik ben mezelf tientallen keren tegengekomen en ben fysiek vaker dan ooit tevoren over mijn eigen grenzen moeten gaan. Na ruim 15 uur hiken eindelijk de eindstreep zien gaf me een ongelofelijk trots gevoel. En hoe mooi is het dat ik de mogelijkheid heb om mensen door middel van IEMT ook weer terug in hun kracht te zetten zonder alle onnodige bagage die men met zich meedraagt. De voldoening die ik uit dit werk haal is onmetelijk. Mijn frase “BACK IN YOUR STRENGTH” is dus niet zomaar uit de lucht komen vallen.


MIJN WERKWIJZE

Om op een goede manier aan de slag te kunnen gaan, is het van belang dat er een goede klik is tussen therapeut en cliënt. Dat vind ik in het algemeen, waar ik ook werk een voorwaarde. Er moet vanuit goed vertrouwen en veiligheid worden samengewerkt want alleen dan wordt het een succes! Ik combineer mijn geleerde vaardigheden met een flinke dosis intuïtie, dit heeft mij nooit in de steek gelaten en zorgt er tevens voor dat ik op een natuurlijke, doch professionele manier kan werken. Samen werken we toe naar een doel.

We beginnen met een kort intakegesprek en pre-sessie formulier. Daarna starten we met een kennismakingsoefening om te kijken of IEMT voor jou werkt, hetgeen meestal wel het geval is.


WAT ANDEREN OVER MIJ ZEGGEN

Ik leerde Bart kennen tijdens de IEMT-opleiding. Wat waren we dankbaar om jou bij ons in de groep te hebben. Ik bewoner je durf, leergierigheid en je kennis als hulpverlener. Daarenboven ben je een heerlijk warm persoon. Je talenten om mensen op hun gemak te stellen tijdens een IEMT-sessie, met hen mee te voelen, hen aan te moedigen en te ondersteunen,… getuigen van een grote toewijding. Als cliënt bof je wanneer je bij Bart terecht komt!

De sessies met Bart hebben mij in korte tijd een duw in de goede richting gegeven. Dit is voor mij zeer bemoedigend, na jarenlang gepiekerd te hebben over thema’s uit het verleden. We zijn er nog niet, maar ik heb er wel het volste vertrouwen in dat ik dit straks achter me kan laten. Bart toont zich
empathisch en begripvol, maar is ook in staat om op momenten prikkelende en confronterende
vragen te stellen. Onze IEMT-sessies hebben de zware lading van gebeurtenissen gehaald en hebben
ook voor gezorgd dat ik anders tegen zaken ben gaan aankijken. Hier ben ik Bart ontzettend
dankbaar voor.

Na jaren last te hebben gehad van paniek- en angststoornissen heb ik bij Bart een IEMT-sessie gehad. Ik was heel verbaasd dat alles vanzelf al gauw zichtbaar werd en ik voelde mij al snel op mijn gemak bij Bart. De rust en het zelfvertrouwen dat hij uitstraalde, maakte mij rustig en maakte het makkelijk om me eraan over te geven. Ik werd heel goed begeleid in het proces. Ik voelde dat langzaam de belemmerende factoren, die mij steeds parten speelden, naar de achtergrond vervaagden en heb mijn innerlijke rust weer terug en nog veel meer.
Ik vond het een hele positieve ervaring en een mooie snelle manier om aan jezelf te werken. Het heeft mij goed geholpen!